Klimaatstraatfeest_Studentenbuurt_1_8Op 29 mei s'middags was een feestje op het Triangelplein. Bewoners uit de Vindicatstraat en Studentenlaan hebben met energiebesparingsacties een Klimaatstraatfeest gewonnen. De Magna Petestraat deed ook mee, maar won geen feest. Kinderen maakten kleurplaten. Het was met 20 graden de warmste dag in de afgelopen weken.
Klik op de foto's, druk eerst F11, sluit met Esc

Klmaatstraatfeest_Studentenbuurt_28_tn Jan Perdok, zanger uit Groningen, droeg bij aan de sfeer met Nederlandstalige muziek. Initiatiefnemer en klimaatambassadeur is Jacob Sesselaar. Wethouder Karin Dekker (voor Duurzaamheid en Milieu) kwam langs om de bewoners te feliciteren. Zij nam ook deel aan de jury die de eerste prijs uitreikte voor de kleurplaten. Zij merkte op dat zij nu voor het eerst een Klimaatstraatfeest bijwoonde.

Klimaatstraatfeest_Studentenbuurt_1_2
De 500 meest actieve straten in Nederland kregen een straatfeest cadeau, met een feestpakket en feestbudget tot 500 euro in de vorm van C1000-waardebonnen voor eten en drinken. De klimaatacties van de Vindicatstraat en Studentenlaan zijn onder meer deelname aan de Warme Truiendag, meegedaan aan de Ontdooi-je-vriezer-estafette, gloeilampen vervangen door Led-en/of spaarlampen, wassen op 30 graden en meegedaan aan het Energiecaf├ę.

Klimaatstraatfeest_Studentenbuurt_68_tn
Klimaatstraatfeest 2010 is een landelijke campagne van Hier Klimaatcampagne. Al enkele jaren wordt deze campagne gevoerd. Straten kunnen punten scoren met acties die bijdragen aan de verbetering van het klimaat. De Natuur en Milieufederatie Groningen ondersteunt straten in de provincie Groningen hierbij.

De Vindicatstraat staat gemeentelijk en provinciaal op de tweede plaats (18.131 punten met 15 bewoners), en landelijk op plaats 108. De Studentenlaan scoorde 3.362 punten met vijf bewoners. De winnende kleurplaat was gemaakt door Lucie Postumus.

Meer over Jan Perdok: Klik op Hyves Jan Perdok
Meer foto's: Klik hier of klik op de Diashow.
Klimaatstraatfeest_Studentenbuurt_1_4
Klimaatstraatfeest_Studentenbuurt_1_5
Klmaatstraatfeest_Studentenbuurt_69_tn
Klmaatstraatfeest_Studentenbuurt_57_tn
Klimaatstraatfeest_Studentenbuurt_1_6
Klmaatstraatfeest_Studentenbuurt_5_tn