kinder-participatietraject_Flankeurspoort_1277Schommelen op de schommel, koppeltje duiken over een rekstok, glijden van glijbaan en voetballen in de pannakooi. Allemaal super leuke dingen om te doen! Maar wat nou als er geen leuke, veilige speeltuin in je buurt is en je eigenlijk wel wilt spelen?
Dan doe je mee aan een zodat je zelf invloed kunt hebben op welke speelvoorzieningen er bij jou voor de deur komen te staan!

Op 18 en 25 mei hebben de kinderen die rondom de Flankeurspoort wonen, samen met het kinderwerk van de SKSG Kinderopvang meegedacht over een nieuwe speelplek bij de Flankeurspoort. Door middel van leuke en leerzame activiteiten probeerden we er samen achter te komen wat nou écht leuk en veilig is voor een speeltuin en hoe we gezellig samen kunnen spelen. We zijn in twee verschillende leeftijdsgroepen aan de slag gegaan en daar zijn vele leuke ideeën uitgekomen. Zo vinden de kinderen een rekstok heel leuk, een grote schommel waar ze hoog op kunnen schommelen en is een voetbalveld ook populair onder de oudere kinderen.
De kinderen hebben ook nagedacht over de veiligheid, er rijden veel fietsers en brommers over het plein. Dat kan veiliger! Als laatste hebben we samen afspraken gemaakt over het omgaan met elkaar en met de speelplek.

De kinderen deden erg enthousiast mee en het waren twee gezellige middagen! De ideeën van de kinderen worden nog verder uitgewerkt in een prachtig fotoboek en er wordt daarnaast gekeken wat de wensen van de omwonende bewoners zijn voor de speeltuin. De ideeën van de kinderen leggen we binnenkort voor aan de architect die met een ontwerp voor de speeltuin bezig is. We zijn erg benieuwd hoe de nieuwe speelplek er uiteindelijk uit zal komen te zien!

Speelse groeten namens alle kinderen die mee hebben gedaan aan deze activiteiten en namens het kinderwerkteam!
Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden