Prijsuitreiking_10 In de maand oktober hebben 26 kinderen meegedaan aan een kleintje World Press Photo. Drie weken lang konden kinderen uit Selwerd, Paddepoel en Tuinwijk op pad door de wijk als een echte fotojournalist. De kinderen kregen workshops van een echte fotograaf en zeer enthousiaste vrijwilligers. Deze workshops werden georganiseerd door SKSG Kinderopvang en Stichting CLEAR en vonden plaats op vier locaties waaronder Buurtcentrum ‘De Tuinwijk'.
Klik op de foto's om te vergroten. druk eerst F11

Shakyra_dagelijks_levenDrie weken lang deden de kinderen hun best om die ene mooie foto te maken in de volgende categorieën; ‘portret', ‘dagelijks leven' en ‘sport en hobby'. Van alle gemaakte foto's mochten de kinderen uiteindelijk maar één mooie foto uitzoeken. Deze foto kwam te hangen op een tentoonstelling in de familiebibliotheek in Selwerd. Tijdens de opening van deze tentoonstelling op 2 november werden de foto's beoordeeld door een echte vakjury. .

ChunaisaMOOISTE_PORTRETNa het bekendmaken van de drie winnaars was er een supergezellig feest. De drie gelukkige winnaars gingen naar huis met een echte digitale camera! Gelukkig vond de jury alle foto's prachtig en daarom besloten ze dat alle kinderen hun eigen vergrote foto op doek mee naar huis mochten nemen. De kinderen moesten nog wel even wachten want de foto's hebben vier weken in de bibliotheek gehangen. Na al dat zware werk als fotojournalist kregen de kinderen op 8 november een echte rondleiding op de echte World Press Photo in de Aa-kerk.
Fotos_2 Prijsuitreiking_6 Prijsuitreiking_23 Prijsuitreiking_12
Van de drie winnaars kwamen er twee winnaars uit de bus die mee hadden gedaan in Buurtcentrum De Tuinwijk. Chunaisa was de winnares in de categorie ‘portret'. Jade heeft ook meegedaan aan deze superleuke workshops en is trotse winnares van de categorie "sport en hobby". Hieronder vertelt zij als een echte journalist over haar ervaringen als fotojournalist.

Jade
Verhaal Jade
Hallo, ik ben Jade. En ik ben 9 jaar. Ik heb de eerste dag een foto gemaakt over portret foto's. De tweede dag heb ik dagelijks levensfoto's gemaakt. En de derde keer heb ik foto's gemaakt over hobby's en sport. Ik vond het hier erg gezellig. En ik vond het leuk dat ik mee deed, want ja, het is gewoon leuk om foto's te maken. Leidingen waren aardig en de kinderen waren ook lief. Ik zou graag nog eens een keer willen langs komen, als er nog een keer, dat er is. Dit was mijn verhaal.

Hebt u vragen of leuke ideeën voor andere projecten of kinderactiviteiten? Neem dan contact op met Marleen Kramer, coördinator kinderwerk SPT, SKSG  Tel. 0613519224, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De tentoonstelling in de Bibliotheek is op 27 november voor het laatst.

Meer foto's: Klik hier of op de Diaserie

Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden