standleiding
In de Studentenbuurt is geconstateerd, dat bij de grote renovatie van het Lefier-complex in 2007/2008 enige vergissingen zijn gemaakt.  Het gaat om de wijze, waarop water en gasleidingen in de huizen zijn aangebracht. Het blijkt, dat op enkele plekken het verkeerde leidingmateriaal is gebruikt. Ook zijn op een paar plekken de leidingen niet vastgemaakt aan de muur, waardoor ze soms elkaar op een niet bedoelde manier raken en kruisen.
Hoewel er geen sprake is van een gevaarlijke situatie, willen Lefier en aannemer Rottinghuis het leidingwerk in de woningen controleren en, zo nodig, aanpassen. Dit omdat zij vinden dat ze de kwaliteit moeten bieden die zij onderling, maar uiteraard met kopers en huurders, hebben afgesproken.

Op 12, 13 en 14 september konden Studentenbuurt-bewoners dan ook in de Studentenlaan 32 bekijken, welke leidingen het nu precies betreft. Ook werd er uitleg gegeven over de aanpak. Het komt er op neer, dat de standleidingenkoker in de keuken op de begane grond en de (voormalige) keuken op de eerste verdieping open gebroken moet worden om bij de leidingen te kunnen. Het zelfde moet gebeuren onder de vloer in de grote achterslaapkamer op de 2e verdieping.

Per woning zullen de werkzaamheden maximaal 2,5 dag duren. Het is duidelijk, dat dit niet overal een makkelijke klus wordt. Een losse koelkast of standaardfornuis is nog wel te verschuiven, maar met ingewikkelde moderne aanrechten in de keuken of zware kasten op de bewuste plek in de slaapkamer wordt het natuurlijk lastiger. Toch heeft Lefier beloofd ,dat ook de bijkomende werkzaamheden door de aannemer worden uitgevoerd.. In de loop van oktober zullen de werkzaamheden beginnen.

Derk Jaap Bessem.
Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden