SKSG_logo_hoge_resolutie(Ingezonden) Sinds september 2011 is er een prachtig nieuw project gestart in de wijken Selwerd/Paddepoel/Tuinwijk: de Studenteninzet. Er zijn zes studenten die wekelijks wijkbreed met veel plezier 10 uur vrijwilligerswerk doen dat betrekking heeft op kinderen en jongeren in de leeftijd van 3 t/m 16 jaar.
In ruil daarvoor krijgen ze een woning in de wijk waar ze werken van Lefier of Nijestee en een onkostenvergoeding voor gas en licht van de gemeente. Het studententeam wordt begeleidt door een coördinator vanuit de SKSG.
De studentvrijwilligers draaien allerlei activiteiten bij verschillende organisaties uit de wijken S/P/T. Voorbeelden hiervan zijn: thema kookclubs, knutselclubs en sport- en spelactiviteiten bij het kinderwerk, bslim of het Jongerenwerk. Ze bieden de kinderen ondersteuning bij het samen spelen bij de sport- en spelcontainers in Tuinwijk en Paddepoel en maken bijvoorbeeld kerstukjes met het opbouwwerk en bewoners uit de wijk. Maar ze bieden ook een helpende hand op de tussen de middag opvang van de Pendinghe of bij de basisscholen in de buurt. De studenten wonen en werken in dezelfde wijken zodat ze de kinderen en de wijk goed leren kennen en een voorbeeld kunnen zijn voor de jeugd. Naast de clubs die ze draaien bij instellingen organiseren de studenten zelf in de wijken ook een aantal gezellige activiteiten zoals: Lentekriebels acties en/of een straatfeest. Dit jonge team vrijwilligers doet het werk met veel plezier zoals u hieronder kunt lezen!
Klik op de foto's voor vergroting
Even voorstellen:
pasfoto_SimoneHallo, ik ben Simone Evertse. 10u per week werk ik in en rondom Selwerd. Ik begeleid hier kinderactiviteiten voor kinderen van 4 t/m14 jaar. Op maandag koken met kinderen uit groep 1 & 2, heerlijke oudhollandse gerechten en op dinsdag sporten en spelen tijdens de tussen de middag opvang, op woensdag knutselen tijdens de Girlz Only club met natuurlijk alleen maar meiden! En tot slot op vrijdag heerlijk even een frisse neus halen bij de sportcontainer. Op de step of op skeelers, voetballen of basketballen op het plein, gezellig en samen het weekend inluiden! Daarnaast probeer ik in de wijk een steentje bij te dragen. De container van de buren naar binnen rollen en even een praatje maken met de kinderen uit de straat. Ik vind het leuk om te merken dat de kinderen me inmiddels herkennen. Laatst vroeg een meisje aan me: ‘Juf Simone, wanneer hebben we weer kookclub?' Ik neem dan vaak de tijd om even een praatje met ze te maken. Als Toegepast Psychologie student is dit werk zeker een aanvulling op mijn studie. Op de studie leer ik de theorie die ik elke dag weer in de praktijk toe kan passen. Ik vind het geweldig om op deze manier iets voor de kinderen te betekenen!

RhobinMijn naam is Rhobin Brander en ik werk op het moment van schrijven nu zo'n 4 maanden voor de studenteninzet. Ik ben in contact gekomen met het bedrijf door een vriend van me die vertelde over de projecten. Dit leek me ontzettend leuk en heb gesolliciteerd en het hele proces tot aanstelling doorlopen. Ik vind het ontzettend leuk om te doen en ik heb er een zeer mooie woning voor terug gekregen. Zelf train ik een voetbalclub in de leeftijdscategorie 16,17 en 18 jaar. Door deze ervaring maakt het werken op clubs een stukje gemakkelijker. Verder voetbal ik graag en dit doe ik dan ook op een aardig niveau. Verder studeer ik commerciële economie aan de Hanze hogeschool in Groningen. Ik zit nu in het 3e jaar en hoop binnen 2 jaar afgestudeerd te zijn.

TessHay, ik ben Tess van Asperen, 20 jaar en zit in het eerste jaar van de opleiding SPH (sociaal Pedagogische hulpverlening). Sinds een aantal maanden werk ik mee aan het project 'Studenteninzet'. Het is hartstikke leuk om met de kinderen te werken en met de clubs mee te helpen. Zelf vind ik de kookclubs heel erg leuk en leer ik ook nog het één en ander te koken! Mij sprak de studenteninzet heel erg aan omdat ik het leuk vind om met kinderen te werken. Ook hebben we een heel leuk studententeam waardoor het samenwerken ontzettend goed verloopt en er een gezellige werksfeer is, ook met de stagiaires en de begeleiders. Ik hoop nog heel lang werkzaam te kunnen zijn bij de studenteninzet en veel ervaring op te doen op gebied van hulpverlening

Rixt.bmpMijn naam is Rixt Feersma en ik doe mee aan het project studenteninzet. Ik ben negentien jaar oud en kom uit de buurt van Leeuwarden. Aan de Hanze hogeschool studeer ik de opleiding sociaal pedagogische hulpverlening. Ik ben bij het project studenteninzet terecht gekomen doordat ik hierover op mijn stage het één en ander hoorde. Aangezien ik in de buurt van Leeuwarden woon en ik daarom iedere dag met de trein heen en weer moet wilde ik graag op kamers. Toen ik hoorde van dit project leek het mij de uitgelezen kans om het werken met kinderen wat ik ontzettend leuk vind te combineren met het verdienen van een woning. Ik draai sinds kort mee met het project en tot zover bevalt het mij erg goed. Je komt in een leuk gezellig team terecht en het contact met de buurt is ook goed. Op het moment zijn wij al voorbereidingen aan het treffen voor de lentekriebels actie in Paddepoel, dit belooft weer ontzettend leuk te gaan worden. Wij hopen natuurlijk dat iedereen uit de buurt hierbij aanwezig zal zijn! Het project studenteninzet zou ik andere studenten zeker aanraden!

MaartjeIk ben Maartje, 24 jaar en ik studeer CMV (culturele en maatschappelijke vorming).
Op dit moment loop ik stage bij het Jongerenwerk in de wijken Selwerd, Paddepoel en Tuinwijk. Hiervoor heb ik stage gelopen bij het kinderwerk; de meeste kinderen en jongeren zullen mij daarvan kennen. Naast mijn stage doe ik nu studenten inzet dus voorlopig zullen jullie mij blijven zien in de wijk! Ik ben op het moment druk bezig meer kinderen te werven voor de clubs in Selwerd.

Heeft uw instelling uit S/P/T ook (wel eens) een helpende hand nodig bij activiteiten die met kinderen en/of jongeren te maken hebben? Of bent u een bewoner en heeft u een goed idee voor de wijk dat betrekking heeft op kinderen en jongeren zoals een kinderfeest of een spelletjesmiddag bij u op het plein? Neem dan contact op met:

Marleen Kramer-Streurman
Coördinator studenteninzet SPT & Coördinator Kinderwerk, SKSG
Tel.: 0613519224
Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden