Mozaïekproject viaduct

_Blog_10_Codering_onderdelen_Ontwerp
De afgelopen maand zijn we begonnen met het maken van het mozaïek voor de linkerkant van het viaduct. Het bovenste deel (A2) is bijna klaar, op de schets van het viaduct  kun je zien dat het viaduct in delen verdeeld is. Over 2 weken kunnen we waarschijnlijk gaan beginnen met A3 (het grootste deel van het linker deel). (Klik op de afbeelding)

Vele bewoners komen meerdere malen. Annerieke bv heeft 3 afbeeldingen gemaakt (een rups en 2 bloemen) in haar heel eigen stijl. Diet heeft een prachtige bloem in allerlei kleuren roze en paars gemaakt.
Marijke is gestart met haar tweede afbeelding, een afbeelding die zij zelf ook ontworpen heeft. Henriette sleepte haar vriendinnengroep mee die met veel plezier een deel van de achtergrond hebben gemaakt.
C4_11_okt C4_en_C2_18_okt_3 C4_14_okt_1 C4_en_C2_18_okt_2
Jon had even wat tijd nodig om de techniek onder de knie te krijgen, maar werkt nu aan het mozaiek alsof zij nooit anders gedaan heeft. Katharina werkt aan een vlinder waarbij zij met een engelengeduld de stukjes heel precies legt. De afgelopen weken heeft ook een internationaal gezelschap met vrouwen uit Zuid-Afrika, Duitsland en de VS meegeholpen aan het mozaïek. En zo zijn er de afgelopen maand tientallen mensen aan het werk geweest.
C4_en_C2_18_okt_1 C4_11_okt_9 C4_en_C2_18_okt C2_en_A2_1_nov_1
Steeds meer bewoners weten hun buurvrouw, vriendinnen enthousiast te maken om ook een keer mee te helpen.

C2_en_A2_okt
C2_en_A2_okt_2
Klik op de foto's. Druk eerst F11
28 oktober is een mooi artikel in het Dagblad van het Noorden verschenen over het project (zie onder). Diverse stadjers hebben zich ook al aangemeld om mee te komen helpen.
Op de foto's krijg je een indruk van de workshops en het deel waar we nu mee bezig zijn.
Deze maand plaats ik ook foto's op www.spotgroningen.nl
Om de ontwerpwerkgroep te bedanken voor het vele werk dat zij in juni in korte tijd verricht hebben zal dit jaar een etentje georganiseerd worden.
Artikel_Mozaiek_project_-_DvhN_-_28_oktober_2010