ZwerffietsenHet Radijsstraatcomité heeft met de Milieudienst van de gemeente afgesproken dat "zwerffietsen", eigenlijk onbeheerde fietswrakken, die nog op slot of vastgeketend staan, kunnen worden afgevoerd uit de Radijsstraat. De gemeente heeft eenmalig hiervoor toestemming verleend.

Om te voorkomen dat oude fietsen, die nog wel dienst doen, ten onrechte worden afgevoerd, is het wrakkenlabel ingevoerd.
Fietswrakkenlabel_2-1Op fietsen die naar de mening van het Radijsstraatcomité als wrak of zwerffiets zijn aangeduid, zijn of worden labels aangebracht. Dit gebeurt in overleg met de opzichter van Patrimonium. Op de label is de datum vermeld. Als na 4 weken het label niet is verwijderd wordt de fiets afgevoerd, het slot wordt dan doorgeknipt of met slijptol doorgebrand. Wanneer het label binnen deze termijn 4 weken is verwijderd blijft de fiets staan.

Wanneer u nog een zwerffiets weet te staan, die nog niet gelabeld is, kunt u dit melden aan het Radijsstraatcomité  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via het contactadres van de wijkwebsite Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De afgevoerde fietsen blijven 2 maanden in depot bij de Milieudienst, daarna gaan ze in de afvalverwerking. Wanneer u de fiets toch wilt ophalen kunt u contact opnemen met de Milieudienst
Bezoekadres: Duinkerkenstraat 45, 9723 BP Groningen,
telefoon: (050) 367 10 00, fax: (050) 367 12 12
Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 8.00 - 17.00 uur