ZwerffietsenHet Radijsstraatcomité heeft met de Milieudienst van de gemeente afgesproken dat "zwerffietsen", eigenlijk onbeheerde fietswrakken, die nog op slot of vastgeketend staan, kunnen worden afgevoerd uit de Radijsstraat. De gemeente heeft eenmalig hiervoor toestemming verleend.

Om te voorkomen dat oude fietsen, die nog wel dienst doen, ten onrechte worden afgevoerd, is het wrakkenlabel ingevoerd.
Fietswrakkenlabel_2-1Op fietsen die naar de mening van het Radijsstraatcomité als wrak of zwerffiets zijn aangeduid, zijn of worden labels aangebracht. Dit gebeurt in overleg met de opzichter van Patrimonium. Op de label is de datum vermeld. Als na 4 weken het label niet is verwijderd wordt de fiets afgevoerd, het slot wordt dan doorgeknipt of met slijptol doorgebrand. Wanneer het label binnen deze termijn 4 weken is verwijderd blijft de fiets staan.

Wanneer u nog een zwerffiets weet te staan, die nog niet gelabeld is, kunt u dit melden aan het Radijsstraatcomité  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via het contactadres van de wijkwebsite Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De afgevoerde fietsen blijven 2 maanden in depot bij de Milieudienst, daarna gaan ze in de afvalverwerking. Wanneer u de fiets toch wilt ophalen kunt u contact opnemen met de Milieudienst
Bezoekadres: Duinkerkenstraat 45, 9723 BP Groningen,
telefoon: (050) 367 10 00, fax: (050) 367 12 12
Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 8.00 - 17.00 uur

Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden