Voorstel aangepast 22 oktober Veilige schoolomgeving Van Lieflandschool-BekenkampschoolEerder was al een verslag gegegeven van de bewonersavond 6  november over de voorstellen van de gemeente voor het parkeren in Wilgenlaan en Bessemoerstraat. Klik hier
De projectleider van de gemeente, Anke van der Goot, heeft op 17 december een een korte update gegeven ten aanzien van het project 'Veilige schoolomgeving' (Ook de Vensterschool). Citaat: "Recentelijk heeft het College van B&W de plannen vastgesteld. Dit betekent dat we kunnen overgaan tot uitvoering. Echter de periode (winter, vorst, zout) waarin we zitten maakt het helaas niet mogelijk de voorziene maatregelen op korte termijn te realiseren. In het kort nog even de te realiseren maatregelen:
Klik op de foto voor vergroting in nieuw venster
Wilgenlaan
  • Aan de Wilgenlaan wordt een deel van de huidige parkeermogelijkheid (het dichtst bij de Van Lieflandschool) ingericht als taxistandplaatsen. Aan het einde van deze straat worden 6 parkeervakken aangeduid, waarbinnen geparkeerd mag worden. Tussen deze parkeerplaatsen en de taxistandplaatsen komt een open ruimte, waar men niet mag parkeren. Deze plek is bedoeld om elkaar goed te kunnen passeren.
  • Het huidige zebrapad wordt rood gemarkeerd en voorzien van regenboogpaaltjes.
  • Het kruispunt Wilgenlaan - Dierenriemstraat wordt verkleind, zodat de oversteeklengte wordt beperkt en het overzicht wordt verbeterd.

Wilgenpad

  • Op het Wilgenpad worden op een tweetal belangrijke oversteken regenboogpaaltjes geplaatst.

Eikenlaan

  • Op de kruispunten Wilgenpad- Eikenlaan en Eikenlaan- Elzenlaan plaatsen we regenboogpaaltjes om de attentie van deze oversteken te verhogen.
 Vaak realiseren we de maatregelen in een vakantieperiode, omdat de werkzaamheden dan de minste overlast geven. Daarnaast is een vakantieperiode een mooi ijkpunt. Ná de vakantie is de situatie dan gewijzigd. Echter waar het sneller kan, proberen we dat ook. Mogelijk (ook afhankelijk van de weersomstandigheden) kan een en ander in de voorjaarsvakantie worden uitgevoerd. Zo niet dan proberen we het zo snel mogelijk daarna. Uiterlijk in de meivakantie is alles afgerond. (....) Omwonenden informeren we tezijnertijd middels een flyer. ".

 

 

Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden