bessemoerstrook-inloopavond-januari 2013 23 van 47Op 30 januari jl. was in Buurtcentrum Tuinwijk een geslaagde Inloopavond rond de plannen voor het Bessemoerpark. Er kwamen zo’n 50 bewoners op af, het merendeel uit de Tuinwijk, maar verder ook uit Paddepoel Zuidoost. Het wordt tenslotte ons gemeenschappelijk park. De Dienst RO/EZ, met o.a. projectleider Jan Nijhof en projectsecretaris Lisa Blom had grote informatiepanelen neergezet, waar men de plannen kon bekijken. Verder liep ook landschapsarchitect Leo Dijkstra rond, samen met bewonersleden van de Klankbordgroep Bessemoerpark om uitleg te geven. De kinderen uit de Tuinwijk hadden samen met kinderwerker Karlijn een maquette gemaakt van hun ideeën over een zogenaamde ecologische invulling van de speelplekken.
 Foto's aanklikken, druk eerst F11
Ook hadden ze nog zo’n10 aparte kijkdozen gemaakt rond dit onderwerp. Daarnaast presenteerde buurtbewoner Josien Buiter permanent haar videovoorstelling met impressies van ecologische speelplekken.
 
Wanneer we op die ideeën afgaan ,dan kunnen de kinderen straks volop hutten bouwen ,door riolen kruipen of over stepping stones lopen , maar ook bloemetjes plukken of vlinders vangen in het nieuwe Bessemoerpark. De overige wijkbewoners konden met plakpapiertjes hun suggesties voor de verdere inrichting op de panelen plakkern. Dat leverde nog een reeks suggesties op voor speciale bomen en struiken.
DSC 0166 DSC 0200
Architectenbureau KWINT toonde het schetsvoorstel en maquette van het nieuwe Buurtcentrum in het park. Het gebouwtje, met drie ten dele flexibel te gebruiken zalen kon zo te horen op een vrij brede waardering rekenen. Klik hier voor het ontwerp.
De Klankbordgroep en de Dienst RO bekijken binnenkort alle binnengekomen suggesties. Nog in de loop van de tweede helft van 2013 moet dan de aanleg van de zuidelijke helft van het parkje beginnen. De noordelijke helft moet wachten op de bouw van het nieuwe en de afbraak van het oude buurtcentrum. Klik  op icon Faseringskaartje Bessemoerpark

Alle beschikbare informatie over het Bessemoerpark staat op de gemeentepagina. Klik hier
 
Meer foto’s, downloaden groter formaatKlik hier Niet de foto zelf opslaan (te klein) maar de downloadknop erboven gebruiken, of Klik op de diaserie
bessemoerstrook-inloopavond-januari 2013 9 van 47 DSC 0176
Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden