kunstBedenk een kunst- of cultuurproject voor in uw wijk!
De gemeente Groningen roept bewoners op ideeën te bedenken voor kunst- en cultuurprojecten in de wijk. De regeling ‘De wijk als werkplaats' is voor kunstenaars, instellingen en wijkbewoners die samen een project bedenken en uitvoeren. Iedereen met een goed idee mag subsidie aanvragen:
van wijkbewoners tot scholen, van wijkorganisaties tot kunstenaars. Voorwaarde is dat wijkbewoners actief meedoen aan kunst en cultuur. Een onafhankelijke commissie beoordeelt de ingediende aanvragen.

Eerste project
Het eerste gehonoreerde project ‘Huisje, Boompje, Beestje' is gestart. In de wijk Paddepoel hebben kunstenaars Ivonne Moorlag en Gea Koopman leerlingen van de Bisschop Bekkersschool en bewoners van het verzorgingstehuis Bernlef samengebracht om mozaïekversierde zitbankjes te ontwerpen en maken. Het eindresultaat wordt een mooi kunstwerk en tegelijkertijd een kleurrijke ontmoetingsplaats voor iedereen in de wijk. (binnenkort enkele foto's hierover, red.)

Meer informatie?
Bent u geïnspireerd en wilt u graag een mooi project in uw wijk? Neem contact op met Buro Loeks, tel. 050-850 71 48 of stuur een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Buro Loeks, onderdeel van de Kunstencentrum Groep, biedt gratis hulp aan bij het opzetten van een project of het maken van een aanvraag. Met het ondersteunen, bijsturen, regie voeren, aanvullen en verbinden wil Buro Loeks samen met de initiatiefnemers kunstprojecten realiseren waar de deelnemers trots op zijn en die ‘blijvend' inspireren.

Een subsidieaanvraag kunt u indienen bij de gemeente. Meer informatie over de subsidieregeling is te vinden op de gemeentewebsite: klik hier

Startproject bekijken?
Wilt u sfeer proeven bij het startproject van De wijk als werkplaats? Dat kan. Op vrijdag 8 mei om 11.00 uur legt cultuurwethouder Jaap Dijkstra in Paddepoel samen met leerlingen van de Bisschop Bekkersschool en wijkbewoners de eerste mozaïeksteentjes op de nieuwe kunstbankjes. Dat gebeurt op het schoolplein van de Bisschop Bekkersschool aan de Siriusstraat 8. U bent van harte welkom!

Van de redactie:
Er zijn nu 2 kunstprojecten in de Tuinwijk, zij vallen niet onder deze regeling maar kunnen ook ‘blijvend' inspireren. Klik op  "Geschilderde panelen" en "Mozaïek in de Tuinwijk".

Afbeelding aanklikken om te vergroten, afkomstig van http://my_loving_fantasy.jouwpagina.nl
Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden