Kikker vindt een schat bibliotheek Selwerd 24 april 2013-001Na het optreden van Hans de Troubadour en Jannie Praamstra met “Kikker is verliefd” op 10 april was op woensdagmiddag 24 april de  voorstelling "Kikker vindt een schat" door leerlingen van de School voor de Kunsten van het Noorderpoortcollege voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 6 jaar. De meeste kinderen lieten zich gauw meevoeren in de voorstelling.
Kikker laat Beertje  zien hoe je moet schatgraven. De kuil wordt dieper en wanneer Beertje te veel over de rand leunt, valt hij bij Kikker in de kuil.  Samen maken ze een bange nacht door. De volgende dag worden ze ontdekt. Rat, die een laddertje heeft, helpt hen de kuil teverlaten.  Kikker vertelt dat ze geen schat gevonden hebben; maar daar weet Rat wel raad op. Hij poetst een van de opgegraven stenen op, die volgens hem wel een miljoen jaar oud is, en overhandigt die aan Kikker.
Meer Foto's en video's (ook video 10 april met Hans de Troubadour en Jannie Praamstra) staan onderaan.
 Klik op de foto's. druk eerst F11
De voorstelling was in het kader van de Kikkertiendaagse 2013. De Kikkertiendaagse is gebaseerd op boeken van de kinderboekenschrijver en tekenaar Max Velthuijs (1923-2005). Zijn werk is meerdere malen bekroond met de Gouden Griffel (tekst) en de Gouden Penseel (illustraties) en vertaald in meer dan 35 landen. "Hij is mijn schepping, mijn vriend en mijn idee over het leven", zei Max Velthuijs in een interview over Kikker. In de boeken over Kikker worden in voorzichtige lijnen en kleine zinnetjes grote thema’s aangeraakt.
 
Meer foto’s in groter formaat: Klik hier. Wanneer u een foto opent (aanklikken) moet u niet de foto zelf opslaan (te klein) maar de download knop erboven gebruiken.
De video's staan in High Definition ook op You Tube.
Kikker vindt een schat bibliotheek Selwerd 24 april 2013-007 Kikker vindt een schat bibliotheek Selwerd 24 april 2013-016
Video 24 april "Kikker vindt een schat" Video10 april “Kikker is verliefd” door hansvanhest1
 
Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden