960Dag_van_de_bouw__9_tnOp 6 juni was de Dag van de Bouw. BAM Woningbouw had in het kader hiervan het renovatieproject in de Concordiabuurt van woningcorporatie De Huismeesters opengesteld voor geïnteresseerden.
Pandomo Makelaars stelde een modelwoning open voor bezichtiging. De modelwoning is op Concordiastraat 14/14a. Er was veel belangstelling.

960Dag_van_de_bouw__2Van de 284 woningen in de Concordiabuurt worden 210 huurwoningen en 35 koopwoningen gemaakt. De koopwoningen worden verkocht als een zogenaamde ‘kluswoning'. Dit betekent dat de gehele buitenkant van de woning gerenoveerd wordt, maar de indeling, het sanitair en de verwarmingsinstallaties en overig installatiewerk nog niet aangepakt zijn. De toekomstige kopers hebben dus veel vrijheid om hun woning naar eigen wens kwalitatief in te vullen.
Sommige boven- en benedenwoningen worden samengevoegd. De combinatie van meer ruimte en een eigen tuin was tot nu toe hier niet mogelijk. Door deze samenvoeging komt die mogelijkheid nu wel beschikbaar. Daarmee zijn de samengevoegde woningen aantrekkelijker voor gezinnen. Ook bieden deze woningen meer ruimte voor een eigen bedrijf aan huis. Ter illustratie: op het moment zijn alleen al in de Concordiastraat 20 bedrijven ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Voor alle straten kunt u dit zelf nagaan: Klik hier

960Dag_van_de_bouw__18_tnAlle woningen worden grondig gerenoveerd en duurzaam gemaakt.
De daken en de gevels worden zoveel mogelijk in de authentieke vooroorlogse stijl teruggebracht. Alleen de kozijnen worden in kunststof uitgevoerd ten behoeve van de glasisolatie. Meer zwart en donkergroen in plaats van rood en wit. Op de foto's is het duidelijk te zien.

960Dag_van_de_bouw__10_tnDe officiël start van de renovatie was op 2 april onder de naam "Lente in de Tuinwijk". Dit project zal tot en met 2010 duren.

Meer informatie over het renovatieproject in de Concordiabuurt is elders te vinden op de wijkwebsite: klik hier.


Foto's:
960Dag_van_de_bouw__11_tn
960Dag_van_de_bouw__15_tn
960Dag_van_de_bouw__17_tn


Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden