Zonnecellen Radijsstraat 2014Nu ook huurders van de Huismeesters mogen kiezen voor Zonnepanelen op hun dak, is het aardig om eens even stil te staan bij de ervaringen in de Radijsstraat. Zo'n 70 % van de woningen aan de Zuidzijde worden gesierd met acht zonnepanelen. Levert dat nu ook ook iets op? De resultaten staan in bijgaand overzicht van Patrimonium (Aanklikken voor vergroting)
Woningcorporatie Patrimonium heeft een jaar lang op gezette tijden aan de huurders die meedoen gevraagd om in te vullen wat er op hun (zonne)energieopbrengstmeter staat. De meest voorkomende waarden daarvan geven het volgende beeld: De Jaaropbrengst voor de bovenwoningen (5 panelen) bedraagt 1182 kWh en de jaaropbrengst van de benedenwoningen (3 panelen) bedraagt 726 kWh. Daarmee is er voor de bovenwoningen 21% meer energie opgewekt dan van tevoren verwacht en voor de benedenwoningen is het percentage zelfs 31% meer dan verwacht. Ook financieel zijn de huurders met zonnepanelen beter af.
 
Een huurder in een benedenwoning is er ook op vooruit gegaan: De totale huur van de zonnepanelen installatie is voor de benedenwoning: € 6,49 per maand (dit is inclusief de huurindexatie per 1 juli 2014). Indien de bewoners de kWh had afgenomen van de eigen energieleverancier had men ca € 13,57 per maand moeten betalen. De huurders in de benedenwoningen die gebruik maken van de zonnepanelen hebben zo ca. € 7,07 per maand bespaard.
De woonlasten van deze huurders zijn door de zonnepanelen dus gedaald. Samen is er 55.332 kWh aan duurzame stroom opgewekt in de Radijsstraat, dat scheelt 26.476 Kg aan Co2 uitstoot, ook dat is een mooi resultaat.
Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden