Wijkbezoek wethouder Paul de Rook Op bezoek bij Lentis
De Tuinwijk heeft een wijkwethouder! Niet alleen een officieuze, dat is Derk Jaap namelijk:), maar nu ook een officiële! Paul de Rook heet hij en vrijdag 22 mei kwam hij op kennismakingsbezoek naar de Tuinwijk. In het gemeentelijke coalitieakkoord 2014-2018 “Voor de verandering” staat dat “de wijkwethouders de nieuwe manier van werken in de wijken aansturen, waarbij de kracht en het initiatief van de wijk voorop staan. De wethouders zijn aanjager van nieuwe specifieke vraagstukken en projecten in hun wijken en onderhouden er nauwe contacten: zowel met bewoners en ondernemers als met de professioneel betrokkenen bij de wijk.1 en “Door wijkwethouders in te zetten wil het College het gebiedsgericht werken versterken.2
Paul de Rook (D66) heeft alle wijken van stadsdeel noord-west onder zich. Dat zijn alle wijken tussen Dorkwerd en De Buitenhof en tussen Hoogkerk en Selwerd. Ook de Tuinwijk valt hieronder. Hij heeft een budget dat hij mag inzetten om acute problemen op te lossen en initiatieven in de wijken te stimuleren.
Donderdag 21 mei was ‘Heel de Buurt-vergadering’ waarbij alle betrokkenen uit de Tuinwijk zijn uitgenodigd. Ik vind het vaak wel nuttig om aan te schuiven omdat je zo weer hoort wat er in de wijk speelt van bijvoorbeeld de politie en de gemeente. Daar hoorde ik dat de bewoners een onderzoek hebben gedaan naar de parkeerdruk in de Studentenbuurt, met als doel om hier ook betaald parkeren in te voeren. Dit onderzoek zal worden uitgebreid naar de rest van de Tuinwijk en in de ‘Heel de Buurt-vergadering’ van september zullen die resultaten gepresenteerd worden. HarmJan uit de Studentenbuurt mocht dit onderwerp een dag later tijdens het bezoek van de wijkwethouder persoonlijk toelichten.
 
Want vrijdag 22 mei kwam Paul de Rook met zijn gevolg op bezoek in de Tuinwijk. Hij had een blauw net pak aan, met daaronder cognac-kleurige leren gympies. Hij luisterde geduldig naar de verschillende verhalen van achtereenvolgens Liesbeth van Hoffen (meer dan 100 bewoners zijn actief geweest tijdens de muziektheaterprojecten tussen 2012-2015), Derk Jaap Bessem (over de spannende geschiedenis van de Tuinwijk), Gerrie Wijlhuizen (voormalig aanjager van het cursusaanbod in het TuinPad. Zij kon vertellen dat 60% van de deelnemers uit de Tuinwijk komen, 12% uit Paddepoel zuid-oost en 27% van daarbuiten) en Aukje Atsma, beheerder TuinPad. Aukje vertelde dat professionals met meer uren zouden moeten ondersteunen om de variabele en vrijwillige inzet van vrijwilligers te compenseren en de continuering van het Buurtcentrum te waarborgen
 
Na de speeches mochten we het TuinPad verlaten en zijn we onze mooie wijk in gedoken. Er was een tussenstop bij Lentis (bij deze complimenteren we Geesje dat het haar weer gelukt is om met de hoogste pief van de dag op de foto te gaan =P) en Harm Jan stond, met zijn mooie dochtertje in de draagzak, Paul de Rook voor zijn huis te woord. Harm Jan heeft nog zijn iPhone-oplader aan de wijkwethouder uitgeleend, fijn dat Peter Wijnsma hier nog een sprintje voor heeft genomen!
De gemeenteleden die mee waren op het wijkbezoek vonden dat we goede sprekers in de wijk hebben, het was interessant om naar hun verhalen te luisteren. Ik ben ook maar trots op onze wijk. En daarmee op ons allemaal, want wij zijn onze wijk!
 
Tot slot hoe je de Gemeente en onze wijkwethouder kan bereiken: Hiervoor bel je naar 14-050 (zonder netnummer). Dit nummer is bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur.
 
Suzanna van der Sleen.
 
 
 
Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden