20150801 154242
Bewoners van de Studentenbuurt hebben in mei 2015 een onderzoek gedaan naar de parkeersituatie in hun buurt. Aanleiding was de informatie van meerdere bewoners, dat sinds 1 januari 2015 de parkeerdruk in de buurt sterk en hinderlijk is toegenomen. Het is praktisch zeker, dat de oorzaak hiervan in het betaald parkeren in de Noorderplantsoenbuurt ligt. De vraag was dus of de parkeerdruk inderdaad buurtbreed gevoeld wordt en of er draagvlak voor betaald parkeren zou zijn. In overleg met de Stadsdeelcoördinatie voerden Harm Jan Dijkstra en Ineke Ensing het onderzoek uit.
Klik op de foto (Radijsstraat) voor vergroting
In de Studentenbuurt werden 118 huishoudens benaderd, waarvan er 76 reageerden; van deze 76 gaven 52 huishoudens aan parkeeroverlast te ervaren. Dit is 68% van de feitelijke respondenten.
Voorstander van betaald parkeren is in totaal 57% van de respondenten; tegen­stander was 30% van de respondenten. De rest had geen mening. Er lijkt dus draagvlak voor betaald parkeren in de Studentenbuurt; maar deze buurt is veel te klein om dit zelfstandig door de gemeente te laten invoeren.
Tijdens de Heel de Buurt vergadering van 21 mei in Het TuinPad werd dan ook besloten het onderzoek naar de hele Tuinwijk uit te breiden. Daarbij zal in hoofdzaak de zelf­de vraagstelling als in de Studentenbuurt gebruikt worden. De bedoeling is dat met hulp van bewoners en de bewoners-comités van Concordiabuurt, Radijsstraat en Wilgenlaan in september het parkeer-onderzoek in de rest van de Tuinwijk wordt uitgevoerd. Daarnaast zal in de zelfde periode de gemeente parkeer-tellingen houden en zelf een inschatting maken van de parkeerdruk in de hele Tuinwijk. Vooral uit de Fruitstraat komen nu al geluiden over onveilige parkeer­situaties, omdat de doorgang voor de hulpdiensten (brandweer en ambulance) regelmatig geblokkeerd lijkt te raken. Op basis van alle uitkomsten kan verder overlegd worden over de noodzaak en de vorm van eventueel betaald parkeren in de hele Tuinwijk.
Bewoners, die mee willen helpen bij het onderzoek kunnen zich melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De Wijkvereniging Tuinwijk hoopt dat bewoners zich melden, zodat uiteindelijk een gefundeerd besluit over betaald parkeren genomen kan worden. NB in verband met vakantie worden aanmeldingen niet eerder dan in september meegenomen.
Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden