Kunstmanifestatie Vlucht naar voren Met een koffer of je kloffie op reis 5 november 2015 1 Kunstmanifestatie Vlucht naar voren Met een koffer of je kloffie op reis 5 november 2015 3
Dondagmiddag 5 november opende burgemeester Peter den Oudsten de kunstmanifestatie "Vlucht naar voren (Met een koffer of je kloffie op reis)" van Johan van der Dong in het Noorderstation. Er is een groeiende stroom negatieve reacties op de mensen die huis en haard hebben moeten verlaten in hun vlucht hier naar toe. Je laat niet zomaar iets achter uit een land en cultuur die je ooit lief was. Tegelijkertijd dient er oog te zijn voor de mens en zijn angsten die vluchtelingen in hun eigen woonomgeving op dienen te vangen. Pasklare antwoorden bestaan er niet. Daarom zoekt Johan van der Dong naar de vluchteling in onszelf. Klik op:
Video declamatie gedichten
Er was een rituele rondgang rond het Noorderstation als symbool voor de mens die voortdurend (in zichzelf ) op reis moet om zich aan het nieuwe leven en haar situaties aan te passen. Dat geen dag in het leven hetzelfde is, wordt gesymboliseerd door zijn vraag om een koffer/rugzak/tas mee te nemen. Daarna werd de koffer weer in een van de kunstruimten teruggezet. Deze koffers zullen als symbool van verdraagzaamheid gedurende de maanden november en december voor het publiek zichtbaar zijn. 
Meer informatie is op www.skpn.nl/069skpn.htm
Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden