Sinds kort kunnen minima in Selwerd en de Tuinwijk en Lewenborg gratis gebruik maken van een energiecoach. De coaches komen bij mensen thuis om handige tips voor energiebesparing te geven. Want energie besparen is makkelijk geld overhouden. En goed voor het milieu. Het doel van ons project Energie.Sparen is 500 minimahuishoudens te bezoeken en een energieadvies te geven. Wijkbedrijf Selwerd en de Oude Bieb Lewenborg voeren dit project van de gemeente Groningen uit.
Wethouder duurzaamheid Mattias Gijsbertsen is enthousiast: “De energierekening is voor veel mensen een grote maandelijkse kostenpost. Vooral bij huishoudens met een minimuminkomen. Energie besparen betekent voor hen geld overhouden voor andere belangrijke zaken. Tegelijk draagt energiebesparing bij aan de doelstelling van de gemeente Groningen om in 2035 een energieneutrale stad te zijn.”
In bijna ieder huis zijn er nog wel een paar dingen te doen waar mensen zelf nog niet aan gedacht hadden. Met een woningscan brengen de coaches in kaart waarop energie bespaard kan worden. Het belangrijkste advies? Stap over naar een andere leverancier! Bewoners die meedoen krijgen een welkomstpakket waarmee het besparen gelijk kan beginnen.
De energiecoaches zijn uitkeringsgerechtigden die zelf tot de doelgroep behoren. Zij zijn opgeleid tot energiecoach en helpen zo andere minima met advies en simpele maatregelen. Hierdoor kunnen de coaches werkervaring opdoen om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. De eerste heeft mede dankzij het project inmiddels al een betaalde baan.
 
Meedoen
Minima die graag willen besparen op hun energierekening kunnen zich aanmelden via de website www.energie-sparen.nu Deelnemen kost niets en is zonder verplichtingen. We hebben al veel aanmeldingen in de Tuinwijk en daar zijn we hartstikke blij mee. Maar er is nog genoeg ruimte!
 
Wilt u meer weten? Mail of bel gerust. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0646284919 (ma t/m do).
 
Met vriendelijke groet,
Frank Valeton
Projectcoördinator Energie.Sparen Selwerd en Tuinwijk en (trots) oud-bewoner van de Concordiastraat.
Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden