Schets herinrichting Bessemoerstraat Fietsstraat Inloopavond herinrichting Bessemoerstraat
 
In Buurtcentrum TuinPad was het maandag 22 februari een hele drukte. De gemeente Groningen organiseerde de inloopavond rond het plan voor een fietsroute door de Bessemoerstraat. Deze fietsroute is onderdeel van een plan, om het fietsverkeer van en naar het Zernike-Universiteitsterrein te verbeteren en te vergemakkelijken. Reeds nu rijden op de fietsroute door Park Selwerd 20.000 fietsers per dag, de Bessemoerstraat is een belangrijke schakel daarin.
Op de aan de wanden geplakte foto-ontwerptekeningen was betrekkelijk duidelijk te zien hoe de route door de Bessemoerstraat zou moeten lopen. Volgens het plan wordt de hele straat rechtgetrokken, wordt er nog uitsluitend geparkeerd aan de oostzijde van de straat en wordt het kruispunt met de Wilgenlaan iets overzichtelijker gemaakt. De fietsers zullen op dit kruispunt voorrang op alle verkeer in de Wilgenlaan krijgen. In de Bessemoerstraat moet 1 boom gekapt en twee bomen verplaatst worden.
De originele schetsen van de herinrichting van de Bessemoerstraat kunnen ook bekeken of gedownload worden: Klik op de linkerafbeelding of Klik hier 
 
Het blijft lastig voor een leek zulke foto-tekeningen goed te begrijpen. Het werd wel duidelijk, dat de kaarsrechte rijweg in de Bessemoerstraat 4 meter breed zou worden en over de hele breedte voor fietsers beschikbaar komt. Ook vroeg men zich af, hoe kinderen straks tussen de voortrazende fietsers door moeten oversteken naar Buurthuis en Buurtpark. Tijdens de inloopbijeenkomst begonnen de geluiden door te dringen over het steeds fellere verzet in Paddepoel en Selwerd tegen dit plan. Ook vernam men iets over een alternatieve route, die de Wijkraad Paddepoel bedacht heeft. Zou de Tuinwijk zich daar bij aan kunnen sluiten?
De gemeente organiseert in ieder geval wel een bewonersklankbordgroep, om het fietspad bij doorgang zo goed mogelijk in te passen.
Volgens de gemeente zou de aanleg al in de loop van april moeten beginnen, maar hier werd toch ernstig aan de haalbaarheid getwijfeld.

Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden