Fietsen Moesstraat 003 Fietsen Moesstraat 004 Fietsen Moesstraat 006
Het bestuur van de Wijkvereniging Tuinwijk heeft bij de gemeente een verzoek in gediend om fietsbeugels/rekken in de Moesstraat. 
Hieronder is de volledige tekst van deze brief. De reactie van de gemeente wordt dan ook zsm vermeld.
"Het bestuur van de Wijkvereniging Tuinwijk heeft geconstateerd dat in de Moesstraat tussen Flankeurspoort en het spoor voetgangers hier worden gehinderd door geparkeerde fietsen, vooral aan de oostzijde(Studentenbuurt). Ook bieden de geparkeerde fietsen hier aan beide kanten van de Moesstraat een rommelige aanblik.
De Wijkvereniging stelt als oplossing voor om langs de Moesstraat tussen Klaas de Vriezestraat en Radijsstraat (Westzijde) fietsparkeervoorzieningen aan te brengen. Bewoners van het deel tussen de Flankeurspoort en het spoor (oostzijde) kunnen dan hier hun fiets neerzetten in het zicht vanuit hun woning en de rommelige aanblik van overige geparkeerde fietsen kan daarmee ook verbeterd worden. Wat ons betreft hebben fietsbeugels de voorkeur omdat deze de mogelijkheid bieden om fietsen ook meer te beveiligen tegen diefstal. Enige jaren geleden zijn hier 2 fietsbeugels geplaatst. 
Foto's aanklikken voor vergroting
Deze oplossing past volgens ons ook bij de stimulering van het fietsgebruik zoals is aangegeven in de Fietsstrategie Groningen Fietsstad.
De Moesstraat is behalve voor fietsers ook voor voetgangers een doorgaande route, onder meer als onderdeel van het Pieterpad. Om hier de loopruimte te optimaliseren, stellen wij voor dat in deze fietsparkeervoorziening op het trottoir aan de Westzijde de fietsen hier schuin geplaatst worden ten opzichte van de rijbaan in plaats van haaks op de rijbaan. Het kost iets meer lengte van het trottoir maar het schept ook meer breedte voor de voetgangers. Over details kan nog nader overleg worden gevoerd. 
Wij stellen voor dat het wijkbudget van de Tuinwijk hiertoe wordt aangesproken.
 
 
 
Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden