Fietsen Moesstraat 006
Op 23 april heeft de Wijkvereniging overleg met de gemeente over de volgende onderwerpen: uitslag enquête fietsbeugels Moesstraat, weesfietsen, organiseren Milieustraat (grofvuil)
  • De Wijkvereniging heeft het draagvlak nagegaan in de Moesstraat (nr. 109 tot het spoor en overzijde) van een voorstel voor het plaatsen van 22 fietsbeugels. Er waren geen tegenstanders, alleen een groepje voorstanders, waarvan enkelen het plan zeer toejuichten. Wel waren er meerdere voorstellen om dit te combineren met meer groen in de Moesstraat.
  • Er zijn ca 50 weesfietsen in de wijk, die overal zijn vastgeketend. Een actie eind vorig jaar om deze weesfietsen te verwijderen was op het laatste moment door de gemeente geannuleerd. Bovendien is de vrees dat de nieuwe fietsbeugels in de Moesstraat op termijn voor een deel in beslag worden genomen door(nieuwe) weesfietsen die dan niet meer verwijderd mogen worden. De weesfietsenkwestie is ook opgenomen in onze Wijktop3 dit jaar. 
  • Verder wordt gekeken naar de mogelijkheid van een Milieustraat waar bewoners op een bepaalde datum (een zaterdag) hun grofvuil kwijt kunnen in containers in de buurt, zoals ruim 10 jaar geleden in de Concordiabuurt (30 augustus 2008, foto onderaan). Als het op termijn toch nog mogelijk zou blijken om de weesfietsen te verwijderen, kan dit gecombineerd worden. 

Rommelopruimdag Concordiabuurt 30 augustus 2008 041

Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden