Groningen de Fontein Eikenlaan 255 Gronb 3
Er staan mooie dingen te gebeuren. De Protestantse wijkgemeente De Fontein is in ontwikkeling; van wijkgemeente naar buurtkerk. Het doel is om actiever aanwezig te zijn in de buurt en samen met de buurtbewoners, jullie dus, diverse activiteiten te ondernemen die zich richten op verbinding, samenzijn, zingeving én hopelijk zinvinding. 
Adresgegevens: Eikenlaan 255, 9741 EZ Groningen, www.defontein.info ,  Zie de knop activiteiten voor het actuele en volledige overzicht.
 
Inloopmorgen
Iedere woensdagmorgen van 10.00 -12.00 uur staan de deuren van De Fontein open.
Hebt u zin om een kop koffie te drinken, een praatje te maken, een kaarsje te branden,
een tentoonstelling te bekijken, naar orgelmuziek te luisteren, te snuisteren bij de spullen in de weggeefkast – u bent van harte welkom! Hebt u een hulpvraag of verlangt u naar een persoonlijk gesprek? U treft hier een luisterend oor.
 
Films in De Fontein
We vertonen 2x per maand een speelfilm met een bijzonder thema. Voor aanvang zal deze kort ingeleid worden en nadien kan er, onder het genot van een drankje, nagepraat worden. De data en films van komend seizoen zijn:
  • Oktober - donderdag 3 oktober (19:30 uur) & dinsdag 15 oktober (14:00 uur): Manchester by the sea (2016)
  • November - donderdag 7 november (19:30 uur) & dinsdag 19 november (14:00 uur): Driving miss Daisy (1989)
Een halfuur van te voren gaan de deuren open en staat koffie en thee klaar.
Kosten: vrijwillige bijdrage
 
Fontein Buurtsoep 1Buurtsoep
Iedere eerste woensdag van de maand, nu dus op 2 oktober, wordt in De Fontein soep en stokbrood geserveerd. Van 12.15 uur tot 13.45 uur zijn bewoners uit de omliggende wijken van harte welkom voor een hapje en een praatje. Kosten: een vrijwillige bijdrage.
Foto's aanklikken voor vergroting
 
 
Oud en wijs
Dinsdag 8 oktober van 14.00 – 16.00 uur starten we met de eerste van drie gespreksmiddagen over ouder worden.
Hoe ervaar je het ouder worden? Waaraan is het merkbaar dat de jaren gaan tellen? Wat zijn de positieve en wat zijn de negatieve aspecten? Kun je deze fase ook zien als een nieuwe levensopdracht? Hoe vul je die in? Wat helpt jou om ouderdom en eindigheid te aanvaarden? Vragen genoeg die uitnodigen tot onderling gesprek. De overige data zijn: 22 oktober en 5 november. De gesprekken worden afwisselend begeleid door Marga Baas en Ruth Pruis. Hebt u belangstelling? Opgave graag per mail bij Marga Baas (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).
 
Wandelen met aandacht
Marcel Imthorn is een kunstenaar en ontwerper die gelooft dat bij culturele uitingen inspiratie geput hoort te worden uit twee werelden: het culturele erfgoed van de eigen regio en uit nieuwe en moderne invloeden. In 2016 is hij de Periferie als toeristenkantoor in de jarenzestigwijk Selwerd begonnen met als doel de gewoonheid van de Nederlandse woonwijken een eigen culturele plaats te geven.
In samenwerking met De Fontein organiseert hij op woensdagmiddag 9 oktober, van 14:00 tot 16:30 uur, een wandeling door de buurt. Hierbij zal hij ons vertellen over haar rijke historie en ontstaan; het moment om Selwerd op een andere manier te leren kennen!
Tijd: van 14:00 tot 16:30 uur – inloop met thee en koffie vanaf 13:30 uur
Start- en eindpunt: De Fontein, Kosten: € 1,- p.p.  
Opgave: vóór maandag 7 oktober via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Placematdiner: ‘Waar droom je nog van’?
Donderdagavond 17 oktober 2019, van 17:00 tot 19:30 uur (17h inloop, 17:30 uur diner) vindt voor het eerst, maar hopelijk niet voor het laatst een placematdiner plaats in De Fontein te Selwerd.
In kleine kring (maximaal 6 deelnemers per tafel) zal er, op een ontspannen en inspirerende wijze, met elkaar gesproken worden over een van te voren afgesproken onderwerp. Het thema waar wij mee aftrappen luidt ‘Waar droom je nog van’? Dromen en verlangens geven richting aan je leven. Ze verwijzen naar wat je echt belangrijk vindt.
Gespreksleiders zijn Ans Boven en Ruth Pruis. Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage en aanmelden gewenst. Dat kan via de mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of telefonisch (06-17984737).
 
Expositie Myla Alkema in De Fontein
Tot 3 november is in De Fontein werk te zien van Myla Alkema (Assen).
Zij kreeg haar opleiding aan de Klassieke Academie voor Beeldende Kunst in Groningen (2005 – 2010). Myla is de artiestennaam van Lammy Alkema. Na deze opleiding valt er voor haar nog veel te ontdekken op het gebied van kunst. Ontdekkingen doen in kleur en vorm en daar je eigen expressie in leggen qua verhaal en sfeer.
Myla werkt figuratief in olie- en acrylverf, pastel en aquarel. Zij legt haar onderwerpen vast naar de realiteit: portretten, stillevens en landschappen.
Het is een enorme uitdaging voor haar om het ultieme stilleven te ontdekken en een eigen beeldtaal te ontwikkelen.
Eerder heeft Myla geëxposeerd in Assen, Nuenen en Groningen: Borg Verhildersum, Pictura en Het Scheepvaartmuseum.
Een klein overzicht van haar werk is nu te zien in verschillende ruimtes van De Fontein.
In de hal ligt een kunstboek voor reacties en meer informatie.
Op woensdagmorgen 2 oktober om 11.00 uur geeft Myla een rondleiding bij haar werk.
Afbeeldingen aanklikken voor vergroting
1909MylaAlkemaWerk  1909MylaAlkemaStilleven
 
 
Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden