Willem_mei_2008Hallo, ik ben Willem van Doesum, 24 jaar en in ben in april afgestudeerd als moleculair bioloog.
5 jaar geleden kwam ik in Groningen studeren. Vrijwel direct ben ik lid geworden van Musicalensemble Vals Alarm!, een leuke jonge groep mensen die elk jaar een musical opvoeren in een van de theaters in Groningen.
Deze hobby van zingen, acteren en dansen is in de loop van de tijd steeds verder uitgegroeid.

Ik ben in de loop van de jaren lid geworden van een tweede musicalvereniging GOOV Muziektheater, ben bij een acapella zanggroep gegaan, genaamd Vocal Group Hifive en heb elke donderdag dansles bij Balletschool La Danse. U vraagt zich af: hoe kun je succesvol een studie volgen als je vijf avonden in de week bezig bent met je passie?

Dat vergt in de eerste plaats discipline en een goede planning. Vals_AlarmIn de tweede plaats moet je de ruimte krijgen van begeleiders aan de universiteit om naast je studie ook nog tijd aan je hobby's te kunnen besteden. Zij moeten inzien dat activiteiten naast een studie belangrijk zijn en vaak de student juist die extra energie geven om meer te geven in je studie. Verder moet de stad waar je woont je ook de mogelijkheden geven om dit te combineren. Groningen is wat dat betreft voor mij de ideale stad. Het is een stad met een universiteit die landelijk kwalitatief hoog scoort, een stad waar het studentenleven bruist, met een levendige muziekscene.

vocal_group_HifiveNatuurlijk was het niet altijd makkelijk om de balans te vinden en te houden. Niemand doorloopt zijn studie helemaal zonder problemen. Maar het feit dat ik zonder studievertraging mijn studie in 5 jaar doorlopen heb, met een goed eindresultaat, is het bewijs dat in de jachtige tijden van nu het nog steeds mogelijk is om passie en studie te combineren. Ik denk dat ik door mijn studieperiode in Groningen meer stressbestendig en evenwichtig ben geworden en die kwaliteiten draag ik voor de rest van mijn leven met mij mee.


WildParty_Poster_VerkleindWillem van Doesum
Klik op de foto´s om te vergroten

Musicalensemble Vals Alarm! speelt op 15, 16 en 17 oktober 2009 de musical The Wild Party in Martiniplaza in Groningen. Kaarten zijn verkrijgbaar via de kassa van Martiniplaza, tel. 050 5222797 of via internet: www.martiniplaza.nl en www.valsalarm.nl.

Klik hier voor een extra vergroting
van de poster Wild Party (F11-toets voor meer beeld)


Drie_MusketiersGOOV Muziektheater staat van 3 t/m 6 januari 2010 in De Stadsschouwburg met de musical De Drie Musketiers. Zie voor meer informatie www.goov.nl en www.de-oosterpoort.nl.


Voor een passend acapella optreden tijdens een bruiloft, borrel of ander feest kijkt u eens op www.vg-hifive.nl of www.vg-hifive.hyves.nl.

Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden