Verhuizen en tijdens het inpakken alle overbodige spullen ter plekke op straat verkopen? Dat gebeurde afgelopen zondag 30 augustus in de Concordiabuurt.

foto opruimactieDe Milieudienst en RO/EZ hebben deze opruimactie in samenwerking met het buurtcomité Concordia en het wijkteam Nieuw Lokaal Akkoord Tuinwijk georganiseerd. Door de aanstaande wijkvernieuwing moeten de bewoners verhuizen. Zaterdag konden ze alle overbodige spullen die ze tegenkwamen op een rommelmarkt verkopen. Alle niet-verkochte zaken konden ze kwijt in één van de containers van de Milieudienst in de Concordiastraat.

Pompoenen
Milieuwethouder Jannie Visscher opende om 13.00 uur de markt. Alle twintig beschikbare kraampjes werden gebruiky voor de verkoop van overbodige spullen. Bewoners verkochten ook groenten uit eigen tuin, waaronder pompoenen. "De bewoners kijken erg tevreden terug op de dag", weet Mirjam van der Feen van RO/EZ. "De meesten vonden dit leuker dan het traditionele buurtfeest." De Milieudienst voerder 81 kuub afval af. 

foto opruimactie2Motorblokken
Een uniek actie, aldus wijkopzichter Henk Walraven van de Milieudienst. "Normaal gesproken huurt een wijkvereniging of buurtcomité een afvalbak en gooien bewoners er vervolgens alles maar in: van meubelen tot motorblokken. Hier wilden ze heel bewust met het afval omgaan. Alles wat goed is verkopen en de rest scheiden. Hoe zij het aanpakken foto opruimactie3is uniek." In februari 2009 begint de wijkvernieuwing in de Concordiabuurt.

 

 

Klik hier voor veel meer foto's!

Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden