Hans_Kaldenbach_2(Bron: www.wijkraadpaddepoel.nl) Op 21 maart was de thema-avond respect in Vensterschool Paddepoel Selwerd Tuinwijk. In het kader van Postitief opvoeden was voor deze avond Hans Kaldenbach uitgenodigd. Mariëlle Reneman, de locatiemanager, kon zo'n 170 deelnemers deze avond verwelkomen. De deelnemers zijn op enigerlei wijze betrokken met opvoeden binnen de wijken. 

Hans_Kaldenbach_6
De gastspreker nam het woord. Bij binnenkomst van iedereen had hij de meesten wel een hand gegeven.
Er werd een hele uitleg gegeven over de betekenis van een hand geven en wat je hier al kunt afleiden. Vervolgens werden er veel tips en praktijkvoorbeelden gegeven over hoe jongeren te corrigeren in de straatcultuur. Door zijn lezingen en trainingen heeft de ervaren spreker veel praktische voorbeelden. Wat verwacht je: de burgelijke cultuur en wat krijg je: de straatcultuur. Als je dit begrip kent dan stap je als agent op een groep jongeren af die een calamiteit blokkeren door te zeggen "hallo, zouden jullie even de weg voor de ambulance willen vrijmaken en bewaken en willen jullie het verkeer even in de gaten houden, kortom erbij betrekken in plaats van afwijzend weg te sturen.

Hans_Kaldenbach_5Hans Kaldenbach was enthousiasmerend en liet de deelnemers interactief deelnemen over cultuurverschillen en over straatcultuur en korte lontjes. Tot slot was er een spel met als titel ‘omgaan met elkaar in een samenleven met diverse achtergronden'. Het was een inspirerende avond en Mariëlle Reneman bedankte de gastspreker met een bos bloemen en wenste een ieder wel thuis.
Meer foto's: Klik hier
Meer informatie over de lezing: Klik hier

Hans_Kaldenbach_1Wie is Hans Kaldenbach?
Hans Kaldenbach is zijn hele leven verbonden geweest aan de Hogeschool Utrecht (Centrum Archimedes) en is directeur van ACTA-Kaldenbach in Zeist. Hij geeft trainingen en lezingen over cultuurverschillen en over 'straatcultuur'/korte lontjes. Zijn werk wordt omschreven als ‘gedegen, zeer praktisch, interactief en enthousiasmerend'. Hij werkt samen met diverse autochtone en allochtone trainers en acteurs.Foto's door Feiko van der Veen, wijkwebsite www.wijkraadpaddepoel.nl
Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden