Radijsstraat_Mussenkriebels_Lente_2011_13 Radijsstraat_Mussenkriebels_Lente_2011_15 Radijsstraat_Mussenkriebels_Lente_2011_4
De Lentekriebels aktie in de Radijsstraat op zaterdag 9 april, stond in het teken van de mussen. Zowel de blankhouten nestkasten, gemaakt door de leerlingen van de Van Lieflandschool, als ook de groene kasten, gemaakt door pupillen van de Heemtuin in Muntendam waren klaar. Josien Buiter maakte samen met Liesbeth van Hoffen de ronde om de kasten nu ook uit te delen. Sommige bewoners werden daarvoor uit hun bed gebeld, maar iedereen was blij verrast met het resultaat.
Klik op de foto's, druk eerst op F11
Radijsstraat_Mussenkriebels_Lente_2011_12
Radijsstraat_Mussenkriebels_Lente_2011_16
Radijsstraat_Mussenkriebels_Lente_2011_6De houten kasten van de Van Lieflandschool worden de komende periode door Patrimonium aan de gevels aan de Zuidzijde van de Radijsstraat bevestigd, onder de dakgoot, is het plan, als ze daar toch bij moeten met de hoogwerker ivm het onderhoud.Aan de noordzijde van de straat wordt veelal aan de bewoners zelf gevraagd om de kasten op te hangen, dat moet liefst ‘'aan de tuinkant'', omdat het aan de straatkant, zo pal in de zon, wat te warm is voor de mussen.
Als dank voor al haar inspanningen om de mussennestkasten in de Radijsstraat te krijgen kreeg Josien haar eigen mussen-(koffie)-mok!

Heb je nog geen nestkast en had je er wel één besteld, mail dan even met Josien Buiter over hoe je alsnog de kast kunt ophalen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Radijsstraat_Mussenkriebels_Lente_2011_9

Meer foto's: Klik hier of op de Diaserie
Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden