Hond_in_TuinwijkVanaf 1 mei 2011 geldt in Groningen een opruimplicht voor hondenpoep en moeten baasjes bij het uitlaten van de hond een opruimmiddel - een zakje of een schepje -kunnen laten zien. Verder zijn in vrijwel alle wijken en buurten hondenuitlaat en -uitrengebieden aangewezen. Het inrichten van hondenuitlaat en -uitrengebieden geeft duidelijkheid bij een andere regel die al langer in onze stad geldt:
Overal is de hond aangelijnd, behalve in de uitrengebieden. Het hondenbeleid moet bijdragen aan een prettig gebruik van de openbare ruimte voor Stadjers met en zonder hond.
Klik op de foto's, druk eerst op F11
HondenbeleidsbordMeer uitlaat- en uitrengebieden
De voorstellen voor hondenuitlaat- en uitrengebieden werden in december 2010 voorgelegd aan hondenbezitters en andere betrokkenen. Ruim zeshonderd mensen reageerden op de plannen. Daaruit kwam naar voren dat hondenbezitters het aantal en de omvang van met name de hondenuitrengebieden ontoereikend vonden. Om aan de wensen tegemoet te komen werden nog eens 22 hondenuitrengebieden en 15 uitlaatgebieden aangewezen. Ook het idee om seizoensgebonden uitrengebieden in te stellen voor de gemeentelijke recreatieplassen werd overgenomen.

Honden_aan_de_lijnHondenpoep opruimen
Vanaf 1 mei geldt een opruimplicht voor hondenpoep. Baasjes moeten de hondenpoep overal opruimen, behalve in de goot naast een hoger gelegen stoep en in de uitren- en uitlaatgebieden. Ook moet iedereen die met de hond wandelt een opruimmiddel (bijvoorbeeld een zakje) kunnen laten zien. Verder is de hond aangelijnd, behalve in de honden-uitrengebieden. Bekijk de regels >>

De gemeente gaat de uitwerking van het nieuwe hondenbeleid de komende tijd goed volgen. Over een jaar wordt het hondenbeleid geëvalueerd.
Meer informatie vindt u op www.gemeente.groningen.nl/hond

Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden