Tocht_om_de_Noord__2011_2
Zondag 25 september jl. werd de Tuinwijk doorkruist door minstens 2400 wandelaars. Deze zonnige dag bleek een uitstekende promotiedag voor de vernieuwde Tuinwijk. Het was namelijk de tweede dag van de Tocht om de Noord, waarin deze keer zo'n 2800 wandelaars vanuit Anloo in Drenthe via o.a. Paterswolde en meerdere locaties in de Groningse binnenstad naar het Zernike-complex wandelden.

Op initiatief van Wijkverenigingbestuurslid Liesbeth van Hoffen was de route deze keer dwars door de Concordiabuurt en de Radijsstraat gelegd. In de Ooftstraat werd, omdat we nu eenmaal in de Tuinwijk zijn, een marktkraam geplaatst waar fruit, dwz. bananen aan de wandelaars werden uitgedeeld. Op een aantal plekken waren de Tuinwijkspandoeken al de vorige dag door Coby Brugge, Gerrie Wijlhuizen en D.J.B. opgehangen. Het kon niemand ontgaan, dat ze nu in de Tuinwijk waren.
Foto's aanklikken, druk eerst F11
Tocht_om_de_Noord__2011_22 Tocht_om_de_Noord__2011_3 Tocht_om_de_Noord__2011_35 Tocht_om_de_Noord__2011_16
De eerste wandelaars werden al om 12.00 uur verwacht, maar pas rond 12.45 kon met veel applaus de eerste deelnemer, die om 7.00 uur uit Anloo vertrokken was, begroet worden in de Ooftstraat. Vanaf 14.00 uur kwam de stroom goed op gang. Bij het spoorwegviaduct in de Moesstraat werden de wandelaars met door Gerrie Wijlhuizen gemaakte infoborden kort gewezen op de geschiedenis van de Tuinwijk en het door bewoners gemaakte mozaïek aan het viaduct. Omdat het mozaïek alleen te zien was, wanneer de wandelaars zich weer omkeerden, werd in de loop van de middag hier Derk Jaap Bessem ingezet om alle deelnemers nog weer even achterom te laten kijken.

Portretteren_door_GregoryIntussen hadden bij het bananenstandje Coby, Ben, Gerrie en Margreeth hun handen vol aan de uitdelerij. Daarna verdwenen de wandelaars in de brandgang, waarna zij op het binnenplein en in de Concordiastraat onthaald werden met muziek van de aanwonende conservatoriumstudenten. Ook konden zij zich hier door Gregory laten portretteren, waar herhaaldelijk gebruik van werd gemaakt.

Tocht_om_de_Noord__2011_9In de Radijsstraat doorkruisten de wandelaars het pand van woongroep Pimpernel, om tenslotte via het parkeerterrein van de Wilgenlaan de Tuinwijk weer te verlaten op weg naar Zernike. De bewoners van Pimpernel telden exact 2280 passanten. Tocht_om_de_Noord__2011-1We weten echter zeker dat sommigen bij de laatste loodjes van deze tocht rechtstreeks via de Bessemoerstraat of de Moesstraat zo snel mogelijk in Zernike wilden komen. Veel wandelaars maakten dan ook een wat vermoeide indruk, maar de Tuinwijkbananen werden enthousiast ontvangen.

Tocht_om_de_Noord__2011_37Ook vernamen we via de centrale organisatie, dat eenmaal aangekomen op Zernike er regelmatig over het mozaïek en andere aspecten van de Tuinwijk was gepraat. Er was ook meerdere malen gevraagd of er nog huizen in de Tuinwijk te koop waren.
Volgend jaar weer?? Dan eens dwars door huizen en pleintjes van de Studentenbuurt?

Meer foto's: Klik op: Overzicht foto's en op Dia serie
Foto-albums door deelnemers (ook foto's Tuinwijk): Klik op Tocht om de Noord
You Tube: Klik hier Een video op StadjersTV komt binnenkort.
Let op: U kunt de You Tube video's in hoge kwaliteit bekijken met volledig scherm (1080p) mits uw PC snel genoeg is. Bij een schokkerig beeld kunt u beter niet verder gaan dan 720p. Houdt de Ctrl-toets ingedrukt en draai aan het scrollwiel van uw muis om de weergave wat te vergroten. Op een standaard Internetverbinding bij hogere resolutie eerst wachten totdat genoeg buffer is opgebouwd anders staat het beeld stil.
Tocht_om_de_Noord__2011_42
Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden