spelcontainerwelkomOp 12 maart is de spelcontainer naast het jeugdcentrum aan de Bessemoerstraat in gebruik genomen. De openingstijden zijn maandag en donderdagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur. De kinderen kunnen daar gratis spelen en sporten zoals skelteren. voetballen, hockeyen. Een aantal kinderen uit de Tuinwijk hadden er er direct naar hun zin. De projectleider van Sociaal Buurtbeheer, Lolkje Hoekstra, had zelf haar dochtertje ook meegenomen. De aanwezigheid van de voetbalveldje kwam goed van pas.

Klik op de foto boven om die te vergroten.
thumb_spelcontainer


Klik op de foto links om meer foto's te bekijken over de spelcontainer
Opvoedkundige aspecten
De spelcontainer wordt beheerd door buurtconcierges van het Sociaal Buurtbeheer. De buurtconcierges werken samen met Gerdi Doorten, de kinderwerkster. Op die manier wordt op pedagogisch verantwoorde wijze gewerkt. De kinderen moeten een uitleenformulier invullen waarmee ze ook instemmen met de algemene regels. In de regels wordt ook aandacht besteed aan zaken als fair play, respect voor anderen, eigen verantwoordelijkheid, de rol van de ouders, oplossen van problemen door overleg, (Klik op Pictogrammen of op Regels in tekst ) De kinderen kunnen met goed gedrag meer beurten verdienen op het mooiste speelgoed. Deze methode staat bekend als de "Duimdropmethode". In Groningen wordt de container in Tuinwijk de eerste die volgens de methode "Duimdrop" gaat werken.

Organisatie
Het Sociaal Buurtbeheer en de SKSG hebben op 29 november 2007 een samenwerkingsconvenant gesloten over het beheer van spelcontainers. (klik hier voor meer informatie).
Voor vragen en meer (achtergrond)informatie over de spelcontainer kan men terecht bij (SKSG) Gerdi Doorten, tel. 06-13198015, Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Over het Sociaal Buurtbeheer: Lolkje Hoekstra, tel. 050-3171280.

 

 


Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden