Volgens een bericht van het Dagblad van het Noorden 18 maart investeert de gemeente 1,1 miljoen in een nieuwbouwproject van de Rijksuniversiteit in de Bessemoerstrook. Die wil er zogeheten short-stay appartementen bouwen. Hoe zit dat?

De Wijkvereniging Tuinwijk heeft navraag gedaan bij de gemeente.
Het project van de Universiteit houdt in een appartementencomplex in de vorm van een short-stay-house, waarbij hoogwaardige huurappartementen voor de korte verhuur worden gebouwd, voor eigen personeel of studenten. Er is op dit moment 500 duizend euro beschikbaar uit wijkvernieuwingsbudgetten. Met 1,1 miljoen euro bijdrage kan dit plan worden ontwikkeld.
Zonder gemeentelijke bijdrage komen dergelijke projecten in ieder geval nu niet van de grond. Voor de zomer komt het Collge met een concreet raadsvoorstel waarin het bedrag van € 1,1 miljoen euro bedoeld is voor (de versnelling van) de ontwikkeling van héle Bessemoestrook. De gemeente is bezig met een visie voor het hele gebied, waarvan de plannen voor de short-stay van Lefier/Trebbe(=ontwikkelaar) onderdeel zijn. Het bedrag van 1,1 milljoen is met name bedoeld voor het overige deel van de Bessemoerstrook. Met de investering van die 1,1, miljoen wordt ook Lefier/Trebbe aangemoedig weer voortvarend met hun plannen aan de slag te gaan.
Overigens moet er een nieuw bestemmingsplan gemaakt worden, dat vergt de nodige tijd.

De Bessemoerstrook wordt heel erg groen
Groen Links heeft op 25 maart een motie ingediend waarin gepleit wordt voor de Bessemoerstrook als basisgroenstructuur aan te wijzen. Dat betekent dat de gemeente het initiatief neemt tot maatregelen en de regie voert over ontwikkelingen in het gebied.icon Motie GL Bessemoerstrook aandachtsgebied 25-3-2009 (49.5 kB). Deze motie is met algemene stemmen aangenomen. De conclusie: "De Bessemoerstrook wordt heel erg groen" (citaat David de Jong, Christenunie).

Lees ook de Weblog van Groen Links raadslid Drewes de Haan. Klik hier.

Klik hier om het deel van de discussie in de gemeenteraad te bekijken. Klik dan op agendapunt 10. Hier komt de motie van Groen Links aan de orde (na ca 20 minuten) en geeft wethouder Visscher haar instemmende reactie.

Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden