Lente_in_de_Tuinwijk_009Donderdag, 2 april verzamelden zich in een zonnige Concordiastraat veel Tuinwijkbewoners en allerlei functionarissen om de start van de renovatie van de Concordiabuurt mee te maken.

Klik op de foto's om die te vergroten.

Het feitelijke begin van het project werd gesymboliseerd door wethouder Frank de Vries en directeur Peter Hillenga van de Huismeesters, die beide door een oude deur van woning Concordiastraat 14 doken, om zo in de modelwoning op dit adres terecht te komen.
lente_in_de_tuinwijk__extra_2

Terwijl ondertussen kinderen een ritje door de buurt in een huifkar konden maken werden binnen de toespraken gehouden. Directeur Hillenga vertelde waarom de Huismeesters deze oorspronkelijk uit 1924 daterende woningen nu voor de tweede keer gaat renoveren.
Men vindt dit complex nog steeds wat vormgeving en samenstelling van grote waarde. Dit complex vormde ook de eerste woningen van corporatie Concordia, de voorganger van De Huismeesters. Maar minstens zo belangrijk is de wens goedkope woningen voor de doelgroep in de stad te behouden.
Om de woningen ook in het gebruik goedkoop te houden wordt er heel flink geinvesteerd in energiebesparing; op de lijst met energielabels zullen de meeste woningen zeker drie categorieën omhoog gaan. Volgens directeur Hillenga is met een Klankbordgroep van 28 bewoners de betrokkenheid bij deze renovatie ook veel groter dan bij de eerste uit 1979.
Interessant is ook, dat dit project in de Tuinwijk ook een werkleerplaats is voor bouwvakkers in opleiding. Ook nu er crisis is inde bouw moet het opleiden van nieuwe vakmensen doorgaan voor de toekomst en De Huismeesters wil daar graag aan bijdragen.
Wethouder van Volkshuisvesting Frank de Vries herinnerde nog even aan zijn rol van voorzitter van Heel de Buurt in de Tuinwijk een paar jaar geleden.
Hierna kon men het huis bezichtigen, aanwezig waren o.a. stadsdeelsecretaris Bernadette Snellers, de terugtredende projectleider Gert van der Kooi, opbouwwerkers Ingrid Kelder en Evert Dagelet, de vertegenwoordiger van de dienst OCSW Jan Wijbenga, oud-opbouwwerker Carina van de Witte en vele buurtbewoners.

Meer Foto's
Meer foto's zijn te zien op de fotopagina (diashow): klik hier. Met de knoppen onderaan kunt u de dia's regelen, druk F11 toets voor groter beeld.

Zie ook de website van de Huismeesters: Klik hier

Toelichting Renovatie:
Het betreft een grootschalige renovatie van 284 boven-, beneden- en grondgebonden woningen. Van deze 284 woningen worden 210 huurwoningen en 35 koopwoningen gemaakt.
Gemiddeld zullen veel woningen een B of C energielabel krijgen. De koopwoningen worden verkocht als zogenaamde ‘kluswoning'. Dit betekent dat de gehele buitenkant van de woning gerenoveerd wordt, maar de indeling, het sanitair en de verwarmingsinstallaties en overig installatiewerk nog niet aangepakt zijn. De toekomstige kopers hebben dus veel vrijheid om hun woning naar eigen wens kwalitatief in te vullen.

Voor meer informatie over de renovatie en een overzicht van de werkzaamheden: Klik op het het informatiepaneelIdee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden