Verslag filmavond Thuis in de Tuinwijk

Filmavond-001Lieve buren, Wat een feest was het, om met zo’n vijftig man publiek (voornamelijk bestaand uit medewerkers van TinT) op 31 augustus de film te zien die Teade van de voorstelling op 30 juni heeft gemaakt. De duiffies, de bluesband, nonnen, wasvrouwen, dansers, bouwers, Sientjes en kapelaans, naaisters en decorbouwers, hadden zich allemaal op uitnodiging van de TinT crew weer verzameld om de film niet te hoeven missen!

Lees meer...

De winnaars van de geveltuintjeswedstrijd.

Publieksprijs  Fruitstraat 18Sinds kort zijn er niet alleen geveltuintjes in de Radijsstraat, maar ook in de Concordiabuurt: de Fruitstraat, Concordiastraat, Bessemoerstraat en Oofstraat. Veel bewoners hebben hun best gedaan om er iets moois van te maken. Tijdens het zomerfeest op 30 juni konden mensen hun stem geven aan het mooiste nieuwe geveltuintje van de Concordiabuurt en aan het al langer bestaande mooiste geveltuintje van de Radijsstraat. Ruim honderd mensen hebben op 30 juni hun stem uitgebracht.

Lees meer...

Foto’s nabestellen van het community art project bij het Tuinwijktheaterwandeling

Historische kledingU kunt foto's nabestellen van het community art project bij het Tuinwijktheaterwandeling. Klik op Bestellijst portretfotos Thuis in de Tuinwijk . Geld en formulier afgeven aan de penningmeester van TinT, Rene van der Sleen, Concordiastraat 48a of formulier via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Vóór 12 augustus. Of  geld overmaken op nr 1330295, Wijkvereniging Tuinwijk, inzake Kunstcommissie ( Levering: eind augustus).

Zomerfeest Tuinwijk vliegende herstart voor vernieuwde wijk. veel Foto's en video's

Avanti Tuinwijkmanifestatie 2012-001
Max van den Berg en “”Avanti”” lokken bewoners naar Brasserie Bessemoer..
Op zaterdag 30 juni kwam de geschiedenis van de Tuinwijk op theatrale wijze tot leven. Het muziekkorps Avanti lokte rond 11.00 uur vele Tuinwijkers naar het terrein aan de Bessemoerstraat, waar Commissaris van de Koningin Max van den Berg het Zomerfeest opende. In zijn toespraak ging hij in op zijn rol als wethouder in Groningen in 1973, toen hij het besluit nam de Tuinwijk (en meerdere andere wijken) niet te slopen maar te renoveren. Hij was nog steeds trots op dat besluit en het resultaat.

Lees meer...

Laatste nieuws Thuis in de Tuinwijk: Uitzicht op vuurtoren Schiermonnikoog

Jan Reemeijer en vuurtoren-001Lieve buren, Het is bijna zover: 30 juni is in zicht!  En niet alleen 30 juni is in zicht, bijna heeft de Tuinwijk weer zicht op de vuurtoren van Schier, net als in vroeger tijd. De bekende Tuinwijk-kunstenaar-uit-de- Wilgenlaan, Jan Reemeijer, is hard bezig om dit te verbeelden. Wil je hem nog meehelpen: zoek hem op ‘’bij de tweede plantenbak in de groen-ruimte-tussen-Wilgenlaan-en-Radijsstraat’’.! In een filmpje wat ik maakte voor Oog TV, te zien op www.stadjerstv.nl of op www.thuisindetuinwijk.tk , verhaalt buurman Luit Dijkstra over ‘’vroeger’’ toen bij bepaalde weersomstandigheden het schijnsel van de vuurtoren te zien was.

Lees meer...

Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden